Wedstrijdverslagen

Zondag 9 september 2018

Samen Een  -  HHCombi 2:   7 - 10

Samen Een liep voor rust te veel schade op om die na rust goed te kunnen maken.
Samen Een begon in de aanval met Jitse Dijkstra, Jacob Bijl, Kim Smit en Lucienne Woltman. Beide ploegen moesten duidelijk weer wennen na drie maanden rust. Na vijf minuten opende Samen Een de score 1-0. De voorsprong was echter van korte duur: 1-1. Na de vakwissel waarin Jan Scholtens, Erwin Gorte, Ali Henkel en Barbera Dijkstra in de aanval kwamen, stokte het scoren bij beide ploegen even. HHCombi maakte veel gebruik van het lengte voordeel bij de heren. Na twaalf minuten werd het 1-2. Bij Samen Een liep het allemaal niet zo soepel; onnodig balverlies, te snel schieten en soms gewoon een stap te laat zijn. Na 1-7 werd het op slag van rust 2-7.
In de tweede helft kwamen bij Samen Een Mark Gorte, Erik-Jan Slomp en Rita van der Linde in het veld voor
Jitse Dijkstra, Jan Scholtens en Ali Henkel. Samen Een drong aan om de schade te herstellen. Het zette haar aanvallen wat beter op en hield de bal wat langer in bezit. Dit wierp zijn vruchten af: 3-7 en 6-9. In de slotminuten werd het 6-10 en 7-10.

Doelpuntenmakers Samen Een: Kim Smit (driemaal, waaronder strafworp Mark Gorte), Jitse Dijkstra (tweemaal), Mark Gorte en Erwin Gorte

Zondag 16 september 2018

KIA  -  Samen Een:   11 - 8

De Koekangers sloegen tegen Samen Een aan het begin van de tweede helft hun slag. KIA betrad ten opzichte van vorige week in een gewijzigde samenstelling het speelveld. Een gevolg van het beschikbare aantal heren.
Samen Een nam het initiatief. Het bouwde in de eerste zeven minuten voorsprongen van 0-1 en 1-2 op. Na twaalf minuten nam KIA de leiding over met 4-2. Na 4-4 hernamen de Koekangers in de laatste tien minuten voor rust de leiding; ruststand 6-4.
Na rust opende Samen Een na drie minuten opnieuw als eerste ploeg de score: 6-5. Verder liet KIA het niet komen. Van de zesde tot de tiende minuut werd de voorsprong uitgebouwd tot 10-5. In de restende twintig minuten was Samen Een niet bij machte de achterstand te overbruggen, wel werd deze verkleind.
Eindstand: 11-8.

Doelpuntenmakers Samen Een: Kim Smit (viermaal, waaronder strafworp Jitse Dijkstra), Jan Smit (tweemaal), Jacob Bijl en Erwin Gorte
Vrijdag 21 september 2018

Moedig Voorwaarts  -  Samen Een:   10 - 8

Moedig Voorwaarts en Samen Een schotelden de toeschouwers een leuke eerste helft voor. Daarin werd het gros van de doelpunten gescoord: ruststand 8-7.
De tweede helft was niet alleen fysieker van karakter, ook de doelpunten waren duur. Al na negen minuten viel het laatste doelpunt. Eindstand 10-8.

Doelpuntenmakers Samen Een: Erik-Jan Slomp (driemaal), Erwin Gorte (tweemaal), Rita van der Linde (tweemaal, waaronder strafworp Barbera Dijkstra) en Jan Scholtens
Zondag 30 september 2018

Samen Een  -  Moedig Voorwaarts:   12 - 6

Samen Een revancheerde zich voor de nederlaag in de eerste ontmoeting. Het nam het initiatief en liep via 1-0 en
1-1 in het eerste kwartier weg tot 3-1. Na de 3-3 hernamen de Gietersen de leiding: 4-3, 4-4 en ruststand 6-4.
Na rust kwamen bij de thuisclub Kim Smit, Erik-Jan Slomp en Mark Gorte in het veld voor Lucienne Woltman,
Erwin Gorte en Jacob Bijl. Samen Een probeerde tevergeefs haar voorsprong uit te breiden. Het zette na 6-5 iets meer druk en dat pakte goed uit. Het stond nog slechts één doelpunt toe en scoorde zelf zesmaal.
Eindstand 12-6.

Doelpuntemakers Samen Een: Jan Scholtens (driemaal), Jitse Dijkstra (tweemaal), Kim Smit (tweemaal),
Barbera Dijkstra, Jacob Bijl, Erwin Gorte, Rita van der Linde en Erik-Jan Slomp
Zondag 7 oktober 2018

HHCombi 2  -  Samen Een:   10 - 14

Samen Een keerde met de volle buit huiswaarts van de ontmoeting met de reserves van HHCombi. De thuisclub opende de score (1-0), waarna de Gietersen het voortouw overnamen: 1-4. Na 2-5 vergrootte HHCombi de druk en werkte de achterstand weg: 5-5. In de laatste tien minuten voor rust scoorden beide ploegen om en om: 5-6, 6-6 en ruststand 6-7.
In de tweede helft kwamen bij Samen Een Erwin Gorte, Barbera Dijkstra en Merel Koppers in het veld voor
Erik-Jan Slomp, Ali Henkel en Lucienne Woltman. Aan het begin van de tweede helft werd het spel bij de heren iets fysieker en beide ploegen kregen iets meer moeite met scoren. Na 6-8 en 7-8 scoorden beide ploegen veelal weer om en om. Na 10-10 sprong Samen Een in de laatste tien minuten beter met de kansen om:
eindstand 10-14.

Doelpuntenmakers Samen Een: Erik-Jan Slomp (vijfmaal), Jitse Dijkstra (driemaal), Kim Smit (driemaal),
Jan Scholtens (tweemaal) en Jacob Bijl.
Zondag 14 oktober 2018

Samen Een  -  KIA:   12 - 12

Samen Een slaagde er als eerste ploeg in ongeslagen kampioen KIA een punt afhandig te maken: 12-12. De Gietersen bepaalden tot de beginminuten van de tweede helft het scoreverloop. Toen de doelpuntenmachine van de thuisclub haperde, namen de Koekangers het voortouw.

Het duurde even voor de ploegen aan de omstandigheden gewend waren: gladde bal en bijna gelijkwaardige shirts met blauw-geel en zwart-geel. Samen Een leidde de dans. Na vijf minuten werd het 1-0. Daarna volgden in het eerste kwartier 2-0, 2-1 en 3-1. In het tweede kwartier nam Samen Een na 3-2 meermalen ruimer afstand: 5-2 en 8-3. Bij rust bedroeg het verschil nog twee punten: 8-6.
Na rust kwamen bij Samen Een Rita van der Linde en Erwin Gorte in het veld voor Kim Smit en Erik-Jan Slomp. Na tussenstanden van 9-6 en 10-6 nam KIA de controle over de korfzone. Van de vierde tot de eenentwintigste minuut kwam Samen Een niet meer tot scoren en nam KIA de leiding over: 10-11. Via 11-11 en 11-12 eindigde de krachtmeting onbeslist met 12-12.

Doelpuntenmakers Samen Een: Jacob Bijl (viermaal), Mark Gorte (tweemaal), Erik-Jan Slomp (tweemaal), Barbera Dijkstra (tweemaal), Jan Scholtens en Erwin Gorte
Zondag 25 november 2018

Club Brothers 4  -  Samen Een:   7 - 9

In een voor zaalbegrippen lage score won Samen Een bij Club Brothers. De Gietersen namen het initiatief en zetten
in een handvol minuten een voorsprong van 0-3 op het bord. Daarna werden de doelpunten een stuk schaarser.
Ruststand: 2-4.
In de tweede helft kwam Merel Koppers in het veld voor Lucienne Woltman. Samen Een hield stand: 7-9.

Doelpuntenmakers Samen Een: Rita van der Linde (driemaal), Jitse Dijkstra (tweemaal), Kim Smit, Jan Scholtens,
Alita Bijl, Jacob Bijl.
Zondag 2 december 2018

Samen Een  -  De Pein 3:   9 - 10

Samen Een dolf het onderspit in een krachtmeting waarin de doelpunten voor een zaalwedstrijd duur waren. De Gietersen moesten vanaf het begin opboksen tegen achterstanden.
Samen Een keek binnen twee minuten tegen een achterstand van 0-2 aan. De eerste aanval met Jitse Dijkstra,
Mark Gorte, Kim Smit en Lucienne Woltman ging met lege handen naar de verdediging. De tweede aanval met
Jan Scholtens, Erwin Gorte, Barbera Dijkstra en Ali Henkel scoorde na twaalf minuten het eerste Gieterse
doelpunt (1-2). Via 1-3 eindigde de eerste helft in 2-4.
In de tweede helft zette Samen Een, dat Rita van der Linde in het veld kreeg voor Lucienne Woltman, haar aanvallen beter op maar het slaagde er aanvankelijk maar niet in om te scoren. Na 2-6 lukte dat beter, maar de achterstand kon net niet worden goedgemaakt. Er werd een 9-10 nederlaag geleden in de sporthal in Nijeveen.

Doelpuntenmakers Samen Een: Jan Scholtens (driemaal), Jitse Dijkstra (tweemaal), Kim Smit (strafworpen
Mark Gorte en Jitse Dijkstra), Mark Gorte en Erwin Gorte
Zondag 9 december 2018

Korwi 3  -  Samen Een:   10 - 16

Aanvankelijk waren beide ploegen goed aan elkaar gewaagd: 1-2, 2-2, 3-2, 3-3, 3-4, 4-4, 4-5 en 5-5. In de laatste tien minuten voor de onderbreking sloeg Samen Een een gaatje; ruststand 5-8.
Na rust namen Erwin Gorte en Merel Koppers de plaatsen in van Jan Scholtens en Lucienne Woltman.
Samen Een pareerde de inhaalpogingen van Korwi doeltreffend: 6-8, 6-9, 7-9, 7-10, 8-10, 8-11, 8-12, 9-12 en 10-12. Eindstand: 10-16.

Doelpuntenmakers Samen Een: Erik-Jan Slomp (zevenmaal), Jacob Bijl (driemaal), Kim Smit (driemaal, waaronder strafworp Jitse Dijkstra), Jitse Dijkstra, Merel Koppers en Alita Bijl
Zondag 16 december 2018

Samen Een  -
VKC AROB antennebouw/Oerterp 4:   25 - 10

Koploper Samen Een begon voortvarend: 4-0 na zeven minuten. Halverwege de eerste helft naderden de bezoekers tot 7-6. Samen Een gaf in de tweede helft minder ruimte weg en zette zijn aanvallen beter op.

Doelpuntenmakers Samen Een: Jitse Dijkstra (vijfmaal), Jan Scholtens (viermaal), Erik-Jan Slomp (viermaal, waaronder strafworp Barbera Dijkstra), Erwin Gorte (tweemaal), Mark Gorte (tweemaal),
Alita Bijl (tweemaal), Jacob Bijl (tweemaal), Ali Henkel, Kim Smit, Barbera Dijkstra en
Lucienne Woltman
Zondag 13 januari 2019

HHCombi 2  -  Samen Een:   8 - 8

Koploper Samen Een en de reserves van HHCombi, die over veel lengte beschikten, hadden behoorlijk veel moeite om tot scoren te komen.
Samen Een leidde voortdurend het scoreverloop: 0-1, 1-1, 1-3, 2-3, 2-4, 3-4 en ruststand 3-5.
In de tweede helft namen bij Samen Een Jan Scholtens, Ali Henkel en Alita Bijl de plaatsen in van
Erwin Gorte, Merel Koppers en Lucienne Woltman. HHCombi verhoogde de druk en kwam met 6-6 op gelijke hoogte. Via 6-7, 7-7 en 7-8 eindigde het duel onbeslist: 8-8.

Doelpuntenmakers Samen Een: Jitse Dijkstra (tweemaal), Erwin Gorte (tweemaal), Jacob Bijl (tweemaal) en Kim Smit (tweemaal, waaronder strafworp Jitse Dijkstra)
Zondag 20 januari 2019

Samen Een  -  AKC '54:   11 - 16

Samen Een zag geen kans koploper AKC '54 punten afhandig te maken. Het moest voortdurend opboksen tegen achterstanden: 0-3, 1-4, 2-5, 4-7 en ruststand 4-8.
Na rust namen Kim Smit, Rita van der Linde en Jitse Dijkstra de plaatsen in van Lucienne Woltman,
Ali Henkel en Jan Scholtens. Samen Een naderde tot 6-8, maar verder liet AKC '54 het niet komen. Met tussenstanden van 6-11, 7-12, 8-12, 9-12, 9-13, 9-14, 9-15, 10-15 en 11-15 eindigde het duel in
11-16.

Doelpuntenmakers Samen Een: Kim Smit (driemaal), Jitse Dijkstra (tweemaal), Mark Gorte (tweemaal), Ali Henkel, Jan Scholtens, Erwin Gorte en Jacob Bijl
Zondag 3 februari 2019

Samen Een  -  Club Brothers 4:   10 - 8

Samen Een had aanvankelijk moeite met scoren en raakte op achterstand. Toch slaagden de Gietersen erin voor rust nog langszij te komen. Ruststand 5-5.
Na rust nam Samen Een de touwtjes in handen en liet het de Groningers achter zich. Eindstand: 10-8

Doelpuntenmakers Samen Een: Ruben Hopman (tweemaal), Erik-Jan Slomp (tweemaal),
Jacob Bijl (tweemaal), Barbera Dijkstra (tweemaal), Kim Smit en Erwin Gorte
Zondag 10 februari 2019

De Pein 3  -  Samen Een:   15 - 15

Samen Een slaagde er niet in de tegen rust opgebouwde voorsprong vast te houden tot het eindsignaal. Inzet van deze tweestrijd was de tweede plaats achter koploper AKC '54. Tot 8-8 hielden de ploegen elkaar in balans. Bij rust leidde Samen Een met 8-11.
Na rust hielden de Gietersen de thuisclub tot 9-13 op afstand. In het laatste kwartier liep de voorsprong terug en kwam De Pein op gelijke hoogte. Eindstand 15-15.

Doelpuntenmakers Samen Een: Erik-Jan Slomp (zevenmaal), Jitse Dijkstra (viermaal), Jacob Bijl (driemaal) en Jan Scholtens.
Zondag 3 maart 2019

Samen Een  -  Korwi 3:   15 - 9

Samen Een stond voor rust geen doelpunt toe aan de bezoekers. Zelf liet het negen treffers noteren. Ruststand: 9-0.
In de tweede helft kwamen Erik-Jan Slomp, Mark Gorte, Alita Bijl en Rita van der Linde in het veld voor
Erwin Gorte, Jacob Bijl, Lucienne Woltman en Ali Henkel. De teams scoorden na rust meer om en om. Eindstand: 15-5

Doelpuntenmakers Samen Een: Jitse Dijkstra (driemaal), Jacob Bijl (driemaal), Erik-Jan Slomp (driemaal), Barbera Dijkstra (tweemaal), Jan Scholtens, Ali Henkel, Kim Smit en Rita van der Linde
Zondag 10 maart 2019

VKC AROB antennebouw/Oerterp 4  -  Samen Een:   16 - 18

Samen Een trok in dit doelpuntrijke duel aan het langste eind. In de eerste tien minuten scoorden de ploegen om en om. Daarna liep de thuisclub weg tot 7-4. In het tweede kwartier trok Samen Een de stand weer gelijk:
9-9 en ruststand 12-12.
In de tweede helft kwamen bij Samen Een Lucienne Woltman, Barbera Dijkstra, Jitse Dijkstra en Erwin Gorte
in het veld voor Kim Smit, Ali Henkel, Jacob Bijl en Jan Scholtens. Samen Een nam telkens de voorsprong, maar was eerst niet bij machte om twee punten los te komen: 12-13, 13-13, 13-14, 14-14, 14-15, 15-15, 15-16 en 16-16. In de laatste minuten gelukte dat wel; eindstand 16-18.

Doelpuntenmakers Samen Een: Kim Smit (driemaal), Erik-Jan Slomp (driemaal), Rita van der Linde (driemaal), Mark Gorte (tweemaal), Jitse Dijkstra (tweemaal), Erwin Gorte (tweemaal), Jan Scholtens, Ali Henkel en Barbera Dijkstra
Zondag 17 maart 2019

Samen Een  -  HHCombi 2:   10 - 11

Samen Een nam na het beginsignaal van scheidsrechter Peter van der Terp het initiatief en leidde tot halverwege de tweede helft het scoreverloop. Daarna kantelde het duel en trachtten de Gietersen tevergeefs de achterstand weg te werken.
De eerste aanval met Jitse Dijkstra, Jacob Bijl, Kim Smit en Lucienne Woltman zette de 1-0 en de 2-0 op het scorebord. De tweede aanval met Erik-Jan Slomp, Erwin Gorte, Ali Henkel en Barbera Dijkstra ging het scoren moeilijker af. HHCombi had een lengteoverwicht. Na de gelijkmaker hernam Samen Een de leiding: 5-2 en ruststand 6-4.
Na rust kwamen bij Samen Een Merel Koppers en Jan Scholtens in het veld voor Lucienne Woltman en Erik-Jan Slomp. De Gietersen heropenden de score met 7-4, maar slaagden er niet in de voorsprong vast te houden: 7-7. Na 8-7 kantelde de wedstrijd en bokste Samen Een in het tweede kwartier tevergeefs op tegen een achterstand. Na 8-11 werd het in de laatste vijf minuten nog wel 9-11 en 10-11.

Doelpuntenmakers Samen Een: Kim Smit (vijfmaal, waaronder drie strafworpen Jitse Dijkstra),
Lucienne Woltman, Jacob Bijl, Jitse Dijkstra, Erik-Jan Slomp en Barbera Dijkstra
Zondag 24 maart 2019

AKC '54  -  Samen Een:   11 - 9

In de laatste wedstrijd van deze zaalcompetitie werd Samen Een na 3-3 voortdurend geconfronteerd met een achterstand: 5-3, 5-4, 6-4 en ruststand 7-5. AKC '54 was zorgvuldiger in de afronding van de kansen.
Na rust waren de Gietersen niet bij machte de achterstand te overbrugggen. Eindstand: 11-9.

Doelpuntenmakers Samen Een: Jacob Bijl (driemaal), Erik-Jan Slomp (driemaal), Kim Smit (tweemaal) en Jitse Dijkstra
Zondag 12 mei 2019

Koru 2  -  Samen Een:   11 - 10

Tot 5-5 hielden de reserves van Koru en Samen Een elkaar scorend in evenwicht. Daarna namen de Gietersen tweemaal een voorsprong van twee punten: 5-7 en ruststand 6-8.
In het eerste kwartier van de tweede helft kantelde de wedstrijd. De Uffelters bogen de achterstand om in een voorsprong van 11-8. Meer doelpunten stond Samen Een niet toe, maar het was zelf ook niet bij machte de nederlaag af te wenden. Eindstand 11-10.

Doelpuntenmakers Samen Een: Erik-Jan Slomp (viermaal), Jacob Bijl (tweemaal), Jitse Dijkstra (tweemaal),
Rita van der Linde en Mark Gorte
Vrijdag 17 mei 2019

Samen Een  -  Meko '74:   15 - 14

Samen Een en Meko '74 maakten er een doelpuntrijke ontmoeting van in Giethoorn. Na 2-0 namen de Meppelers het initiatief over: 2-3, 3-3, 3-5, 5-5, 5-7, 6-7 en ruststand 6-9.
In het eerste kwartier na de hervatting kantelde de wedstrijd: 11-9. Meko '74 werkte de achterstand weg
(12-12), maar Samen Een beschikte over de langste adem; eindstand 15-14

Doelpuntenmakers Samen Een: Erik-Jan Slomp (viermaal), Jitse Dijkstra (viermaal), Mark Gorte (driemaal), Kim Smit (tweemaal), Jacob Bijl en Alita Bijl
Zondag 26 mei 2019

Samen Een  -  Forward:   14 - 6

Samen Een heeft koploper Forward z'n ongeslagen status ontnomen. De Gietersen sprongen zorgvuldiger met de kansen om dan de bezoekers uit Steggerda. De basis voor de thuisoverwinning werd voor rust gelegd.
Zowel de eerste aanval van Samen Een met Jacob Bijl, Jitse Dijkstra, Kim Smit en Ali Henkel als de tweede met Erik-Jan Slomp, Erwin Gorte, Rita van der Linde en Alita Bijl droegen bij aan de voorsprong van 3-0. Na deze vijf minuten wilde het scoren minder vlotten. Na 3-1 in de tiende minuut zette Samen Een er meteen
4-1 en 5-1 tegenover. Daarna bouwde het via tussenstanden van 5-2, 6-2, 6-3, 7-3 en 8-3 de voorsprong tot rust uit tot 9-3.
In de tweede helft namen bij Samen Een Jan Scholtens en Lucienne Woltman de plaatsen in van Erwin Gorte en Ali Henkel. Na 10-3 naderden de bezoekers tot 10-5. Verder lieten de Gietersen hen niet komen. Via 11-5, 11-6, 12-6 en 13-6 werd het uiteindelijk 14-6.

Doelpuntenmakers Samen Een: Jacob Bijl (zesmaal), Erik-Jan Slomp (tweemaal), Kim Smit (tweemaal),      Rita van der Linde (tweemaal), Erwin Gorte en Jitse Dijkstra.
Zondag 2 juni 2019

Meko '74  -  Samen Een:   10 - 11

Meko '74 en Samen Een maakten er een spannende wedstrijd van. Samen Een liet zich aanvankelijk overrompelen: 3-0. Vanaf de 10de minuut kwamen ook de Gietersen tot scoren, maar het verschil werd voor rust niet overbrugd: 3-1, 4-1, 4-2, 5-2, 5-3, 5-4, 6-4 en russtand 7-4.
In de tweede helft kwamen bij Samen Een Jan Scholtens, Kim Smit, Rita van der  Linde en Jitse Dijkstra in het veld voor Erik-Jan Slomp, Lucienne Woltman, Ali Henkel en Jacob Bijl.
Samen Een ging met meer beleid de aanvallen opzetten, maar het slaagde er pas in de laatste minuten in de achterstand om te buigen in een beslissende voorsprong. Eindstand: 10-11.

Doelpuntenmakers Samen Een: Jitse Dijkstra (driemaal), Jacob Bijl (driemaal, waaronder strafworp Mark Gorte), Kim Smit (twee strafworpen Jitse Dijkstra), Erik-Jan Slomp, Jan Scholtens en Mark Gorte